flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В апеляційному суді Чернівецької області замінено металеві загородження, які відокремлюють підсудних від складу суду і присутніх громадян на загородження із органічного скла.

16 січня 2014, 08:28

На виконання вимог абзацу 4  підпункту 2  пункту 21  Розділу ХІ «Перехідні положення» Кримінального процесуального кодексу України в апеляційному суді Чернівецької області замінено металеві загородження, які відокремлюють підсудних від складу суду і присутніх громадян на загородження із органічного скла.

Під час проектування та виготовлення конструкцій кабін із органічного скла, які встановлюються у залах судових засідань країн Східної та Західної Європи, враховано ряд рекомендацій Європейської комісії з прав людини щодо їх проектування, виготовлення та експлуатації, які стали основою для розробки технічного завдання.

Особливостями  кабін є те, що вони забезпечують необхідну міцність конструкції та можуть протистоять спробам ручного злому захисного скла й каркасу кабіни, забезпечують комфортні умови для перебування в них  підсудних, створюють якісний повітрообмін та необхідні акустичні параметри під час судового засідання.

         За функціональними властивостями кабіни також забезпечують надійну ізоляцію підсудних, гарантований захист учасників судового засідання від протиправних дій як з боку підсудних так і по відношенню до них з боку інших осіб, належну роботу та фізичний захист особового складу ОВС тощо.