flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років за гратами проведуть двоє осіб за розбійний напад

23 жовтня 2018, 15:29

За повідомленням Шевченківського районного суду м. Чернівці

 

    Шевченківський районний суд м. Чернівці розглянув у судовому засіданні кримінальне провадження відносно двох чоловіків 1973 та 1988 року народження, які обвинувачені за ч. 3 ст. 187 (Розбій, поєднаний з проникненням у житло) Кримінального Кодексу України.

   Органом досудового розслідування встановлено, що у лютому 2016 року, обвинувачені, вступивши в попередній злочинний зговір, направлений на заволодіння чужим майном, достовірно знаючи, що двоє потерпілих відпочиватимуть в одному з готелів села Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області, увірвались до них у номер. Погрожуючи застосуванням пневматичного пістолета та газового балончика наказали потерпілим віддати гроші, цінні речі та документи. Після вчинення злочину нападники втекли, здійснюючи постріли з пневматичного пістолета в сторону потерпілих.

   В результаті протиправних, умисних дій злочинців, чоловікам було завдано матеріальної школи в сумі більше 30 тис. гривень.

  При призначенні покарання, колегією суддів Шевченківського районного суду м. Чернівці було враховано ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке відноситься до категорії особливо  тяжких злочинів, дані про осіб обвинувачених, а саме те, що вони були неодноразово засуджені за аналогічні умисні, корисливі злочини. Крім того, останній злочин був здійснений під час непогашеної судимості за попереднім вироком, що свідчить про те, що вони належних висновків для себе не зробили, та на шлях виправлення не стали.

  Врахувавши всі обставини справи, колегія суддів Шевченківського районного суду м. Чернівці, визнала обвинувачених винними за ч. 3 ст. 187 (Розбій, поєднаний з проникненням у житло) Кримінального Кодексу України та призначила їм покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла.

 

 

Прес-служба

апеляційного суду Чернівецької області