flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено місцевого жителя за незаконне заволодіння транспортним засобом

22 жовтня 2018, 09:28

   Найближчі 7 років за гратами проведе 34-річний чернівчанин, якого апеляційний суд Чернівецької області визнав винним за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального Кодексу України.

  Як встановлено районним судом та перевірено апеляційною інстанцією, у квітні 2016 року обвинувачений разом із товаришем, діючи за попередньою змовою, при цьому, переслідуючи корисливу мету, направлену на незаконне заволодіння транспортним засобом, свідомо підсіли в автомобіль марки «Mitsubishi Lancer» до свого знайомого, який рухався з Чернівців в напрямку до м. Києва. По дорозі обвинувачений, сидячи на задньому сидінні авта, завдав водієві декілька ударів по голові рукояткою пістолета та, під загрозою вистрілу, наказав залишити автомобіль. Натомість, спільник підсудного, скориставшись безпорадним станом потерпілого, силою забрав у нього ключі від машини та, разом із своїм товаришем, направився на ній у напрямку міста Чернівці.

   У результаті протиправних дій потерпілому була заподіяна матеріальна шкода в розмірі 169000 грн. та спричинені тілесні ушкодження, що призвели до розладу здоров’я.

  Більше того, підсудний наносив удари по голові потерпілому пістолетом, на носіння якого не мав передбаченого законом дозволу, чим і становив небезпеку для суспільства.

  Суд І-інстанції, врахувавши всі факти та обставини справи, визнав обвинуваченого винним та призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі. Втім, з рішенням суду сторони не погодилися та подали апеляційні скарги.

  Колегія суддів апеляційного суду Чернівецької області при апеляційному перегляді справи та при призначені покарання підсудному врахувала кількість та тяжкість вчинених ним злочинів, один із яких є тяжким, а інший особливо тяжким, а також дані про особу обвинуваченого, та призначила йому покарання у виді 7 років позбавлення волі.

 

 

 

 

Прес-служба

Апеляційного суду Чернівецької області