flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До довічного позбавлення волі засуджено двох чоловіків за подвійне вбивство

18 жовтня 2018, 15:40

 За повідомленням Шевченківського районного суду м. Чернівці

    Суд присяжних Шевченківського районного суду міста Чернівці визнав винними двох чоловіків 26 та 24-років, у вчиненні ряду злочинів передбачених  п.п. 6,12,13  ч. 2  ст. 115 (умисне вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального Кодексу України та призначив їм покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, окрім житла.

   Перший інцидент трапився 6 серпня 2015 року, на території Ревнянського лісництва Чернівецького держлісгоспу, що поблизу гори Цецино у Чернівцях. Чоловіки, діючи за попередньою змовою та з корисливих мотивів, разом із своїм 30-річним приятелем розпивали алкогольні напої, в результаті між чоловіками виник словесний конфлікт, який переріс у бійку.  Під час бійки, підсудні завдали своєму товаришу численні тілесні ушкодження дерев’яними палицями, що і спричинило смерть потерпілого. Пересвідчившись, що чоловік не подає ознак життя, молодики заволоділи його мобільним телефоном, а понівечене тіло скинули в яр, де намагалися спалити, однак в подальшому його прикинули купою каміння та сухим листям.

   Другий інцидент трапився в ніч з 6 на 7 серпня 2015 року, тобто того самого дня. Молодики перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, переслідуючи корисливу мету, направлену на незаконне заволодіння чужим майном, здійснили розбійний напад на 73-річну чернівчанку, якій один із підсудних раніше допомагав по господарству. Чоловіки зайшли до її помешкання, де і завдали літній жінці 56 ножових поранень по всіх частинах тіла, в результаті яких потерпіла померла. Переконавшись, що жінка не подає ознак життя, чоловіки заволоділи її мобільним телефоном, після чого і були затримані працівниками правоохоронних органів.

  Більше того, один із підсудних, 26 річний чернівчанин носив при собі саморобну вогнепальну зброю, без передбаченого законом дозволу, чим становив небезпеку для суспільства. А після вчинення першого злочину намагався її продати, однак не знайшов особу, яка б погодилася на її придбання.

   В залі судового засідання підсудні свою вину в скоєнні інкримінованих злочинів не визнали. Втім, їх вина в повному обсязі доведена показами потерпілих, свідків та доказами по справі.

   Суд присяжних, врахувавши всі факти та обставини справи, визнав обвинувачених винними та призначив їм покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла. Окрім цього, суд стягнув з обвинувачених на користь родичів потерпілих кошти в рахунок відшкодування моральної шкоди, в сумі по 200 тис. гривень.

 

 

 

Прес-служба

апеляційного суду Чернівецької області