flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотирьох молодиків, серед яких були неповнолітні, засуджено за серійні крадіжки та грабежі

02 серпня 2018, 11:56

   Апеляційний суд Чернівецької області розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальні провадження відносно чотирьох буковинців, 1996, 1997, 1999 та 2000 років народження, які обвинуваченні за ч.3 ст. 185 (крадіжка), ч.3 ст. 186 (грабіж), ч.2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом ), ч.1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів), ч.2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), ч.1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України, тощо.

    Як встановлено районним судом та перевірено апеляційною інстанцією, юнаки упродовж 2015-2017 рр. вчинили більше десяти епізодів крадіжок, грабежів та інших злочинів. Діючи поодинці або ж групами, вони таємно проникали у будинки місцевих жителів, магазини, державні установи (сільські ради та поштові відділення) та навіть медичні заклади, де викрадали грошові кошти, транспортні засоби, цифрову техніку та інші цінні речі, якими в подальшому розпоряджалися на власний розсуд.

Окрім цього, один із обвинувачених, чоловік 1996 року народження, засуджений за вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів. Адже він, на присадибній ділянці по місцю свого проживання, умисно посадив та вирощував рослини конопель.

   Слід зауважити  те, що двоє із обвинувачених, на момент вчинення правопорушень, були неповнолітніми, яких втягнули у злочинну діяльність старші «товариші». Одному із неповнолітніх, уже призначалося покарання з випробування, однак тоді суд повірив йому і дав шанс на виправлення та доведення своєю поведінкою усвідомлення вчиненого, але він належних висновків для себе не зробив та на шлях виправлення не став. Більше того, ще до закінчення іспитового строку  вчинив нові умисні тяжкі злочини аналогічного характеру.

   При апеляційному перегляді справи, колегією суддів апеляційного суду Чернівецької області були враховані всі факти та обставини справи, в тому числі і дані про осіб обвинувачених. Зважаючи на те, що молодики хоча і є особами раніше не судимими, вони негативно характеризуються по місцю свого проживання. Окрім цього, один із злочинців вчиняв незаконні діяння, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

   Враховуючи беззаперечні факти та встановленні обставини, колегія суддів апеляційного суду Чернівецької області визнала обвинувачених винними та призначила кожному із них покарання до різних термінів позбавлення волі в місцях відбування покарання без умовного засудження.

 

 

 

Прес-служба,

апеляційного суду Чернівецької області