flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники апеляційного суду Чернівецької області прийняли участь у практикумі з вдосконалення комунікаційної політики судів

18 квітня 2018, 16:04

Представники апеляційного суду Чернівецької області  прийняли участь у практикумі з вдосконалення комунікаційної політики судів

        18 квітня 2018 року за ініціативи Програми USAID «Нове правосуддя» та за підтримки Вищої ради првосуддя у місті Києві організовано проведення практикуму з вдосконалення комунікаційної політики судів для суддів-спікерів та прес-секретарів апеляційних судів областей України.

          Участь у заході від апеляційного суду Чернівецької області прийняли: суддя-спікер – Лисак Ігор Никодимович та прес-секретар – Рокецька Христина Тарасівна.


         Весь захід було розділено на чотири сесії, під час першої учасники отримали практичні поради щодо спілкування з пресою під час медіа-заходів (прес-конференцій, прес-брифінгів, інтерв’ю) з метою зміцнення авторитету правосуддя та уникнення репутаційних ризиків, а також щодо захисту репутації після того, як кризова ситуація вже сталася. Директор по зв’язках із громадськістю та ЗМІ вищих суддів Вашингтону Ліа Гуровіц поділилася з учасниками рекомендаціями щодо того, за яких обставин посадові особи системи правосуддя повинні давати інтерв’ю, а коли слід обмежитися офіційною заявою, та яким чином реагувати на провокативні запитання журналістів.

         Друга сесія була присвячена обговоренню питань ефективної взаємодії судів із громадськістю для підвищення довіри громадськості до системи правосуддя. Учасники отримали практичні рекомендації щодо оформлення веб-сторінки суду та підготовки бездоганного прес-анонсу та прес-релізу.


        Під час третьої сесії учасники зосередилися на обговоренні того, що таке «резонансна справа» та як визначити, що справа може потенційно стати резонансною. Пані Гуровіц детально зупинилася на ролі кожного учасника команди суду, яка задіяна в підготовці до слухання резонансної справи, а саме: судді, судді-спікера, прес-секретаря, керівника апарату суду, охорони суду.

        Головною темою четвертої сесії стало обговорення етичних аспектів використання судами соціальних мереж. А саме, було розглянуто етичні аспекти присутності суддів та представників судової влади соціальних мереж та наведено приклади порушення суддями канонів судової етики у використанні платформ соціальних медіа.


 

 


 

 

Прес-служба,

апеляційного суду Чернівецької області