flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася зустріч випускників навчальних програм з питань судового адміністрування

27 березня 2017, 15:38

      У  Києві, з 21–23 березня 2017 року, відбувалася зустріч випускників трьох навчальних програм з Питань судового адміністрування в рамках Програми USAID «Нове правосуддя» у співпраці з Державною судовою адміністрацією України та Національною школою суддів України за участі Університету штату Мічиган США.

Від Апеляційного суду Чернівецької області участь у заході приймав керівник апарату – Сорохан Іван Васильович.
 
 
Метою зустрічі став обмін досвідом та новими ідеями, ознайомлення учасників з інноваціями та проектами, що були втілені колегами з інших регіонів країни, а також необхідністю розробки стратегічного плану розвитку професії судового адміністратора, заради покращення доступу до правосуддя, підвищення ефективності роботи суду та довіри громадян до судової системи.
Окрім цього, під час зустрічі обговорювався цілий ряд важливих питань, головними з яких були:
-  питання визначеності та закріплення в законодавстві положення, повязані з рівнем автономності, обсягом повноважень і контролю, визначеними обовязками посади керівника апарату (судового адміністратора);
-   питання налагодження ефективних відносин, що грунтуються на взаємоповазі, з головами судів, з метою сприяння підвищення громадської довіри та впевненості в судах.
 
 
 
Активну участь в обговоренні приймав ректор Національної школи суддів України Микола Васильович Оніщук,  який  відмітив, що судові адміністратори нового покоління – є справжніми лідерами реформування судової системи. Закликаючи останніх активно обмінюватися досвідом та новими ідеями з колегами, долучатись до поширення кращих практик судового адміністрування через засоби суддівської освіти. Було зазначено, що конституційне й законодавче реформування правосуддя, оновлення процесуального законодавства, в найближчій перспективі сприятиме підвищенню рівня адміністрування в судах та, відповідно, якості правосуддя.
У співпраці з Урядом та громадянським суспільством України, Проект USAID «Справедливе правосуддя» надалі підтримуватиме вдосконалення ключового законодавства на завершення судової реформи, покращення судової практики і процедур задля формування більш ефективної, підзвітної та прозорої судової влади. Він також працюватиме на зміцнення довіри суспільства до судової влади через підвищення рівня обізнаності громадськості та ЗМІ з процесом реформування судової системи, а також участі громадянського суспільства у ньому. Проект також сприятиме діалогу між суспільством та судами заради покращення доступу громадян до правосуддя.
 
 
 
Прес-служба
Апеляційного суду Чернівецької області