flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретарі судів пройшли навчання у Національній школі суддів України

28 лютого 2017, 12:24
  20–24 лютого 2017 року Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів України провело  підготовку  спеціалістів  із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес–секретарів) місцевих загальних та апеляційних судів. Підготовку  пройшли  12 спеціалістів із різних регіонів України.
 
 
Метою даного навчання – є удосконалення професійних навичок прес-секретарів, які є необхідними для забезпечення комунікаційних зв’язків суду та громадськості. Навчання проходило у формі лекцій-диспутів, в ході яких обговорювалися найважливіші питання взаємодії із засобами масової інформації, організації та проведення прес-конференцій, брифінгів, написанню прес-анонсу, прес-релізу, пост-анонсу, медіа-тексту та медіа-карти.
 
 
 
Найбільше зацікавлення у слухачів викликала тематика  підготовки відповідей на запити ЗМІ, матеріалів спрямованих на спростування публікацій, в яких відображено недостовірну інформацію, реагування на запити і критичні публікації, повідомлення.
Проводили підготовку досвідчені лектори-практики, втому числі судді Апеляційного суду Чернівецької області, зокрема: Чупікова Валентина Василівна та Підгорна Стипанида Пилипівна (судді Апеляційного суду Чернівецької області у відставці) розповідали про етичні основи судової діяльності та професійну етику працівників суду, про Антидискримінаційне законодавство та практика його застосування.; Литвинюк Ірина Миколаївна (діюча суддя)– вкотре наголосила на особливостях українського ділового мовлення, вимогах до оформлення офіційних документів тощо; Колотило Онуфрій Олександрович (діючий суддя) – ознайомив присутніх із специфікою Антикорупційного законодавства: міжнародними стандартами та особливостях їх запровадження в Україні, з виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції», Цепла Оксана Віталіївна (начальник відділу кадрів ) – розповіла про дисциплінарну та матеріальну відповідальності державних службовців в контексті Закону України «Про державну службу».
 

 
Цікавими та корисними виявилася інтерактивні лекції Смолдиревої Тетяни Петрівни (доцента кафедри журналістики Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича) та Федіни Аліни Василівни (судді Першотравневого районного суду м. Чернівців) , під час яких було обговорено актуальні питання щодо  способів та допустимих меж висвітлення діяльності судів різної юрисдикції у ЗМІ, а також принципів взаємодії суду та ЗМІ.
         За результатами підготовки, всі учасники 5-денного навчання, отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

 

Прес-служба
Апеляційного суду Чернівецької області