flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату Апеляційного суду Чернівецької області пройшов навчання з судового адміністрування

05 квітня 2016, 15:05
На початку квітня 2016 року завершилася лекційна частина навчального курсу із судового адміністрування, участь у якій взяв керівник апарату Апеляційного суду Чернівецької області Іван Сорохан. Навчання тривало два тижні починаючи з 21 березня 2016 року, де 40 українських судових адміністраторів з усіх регіонів України, відібраних на конкурсній основі, проходили навчання з таких курсів: лідерство; цілі та обов’язки судів; стратегічне бачення й планування; ресурси, бюджет, фінанси; управління проходженням справ; управління інформаційними технологіями; основні компоненти судів; управління кадровими ресурсами; освіта, навчання та професійний розвиток; суди та зв’язки з громадськістю.
Навчальний курс організовано Державною судовою адміністрацією України в партнерстві з Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» та за участю Університету штату Мічиган (США).
Слід зауважити, що в нинішніх умовах для України ця програма є особливо актуальною, оскільки спеціальної професійної освіти з питань судового адміністрування в Україні немає. Саме тому основною метою навчальної програми стало запозичення досвіду американських колег у сфері судового адміністрування.
– Це позитивний досвід комунікації з однодумцями. Я щиро вірю у те, що від адміністрування в судах залежить вагома частка ефективності установ, які покликані здійснювати правосуддя. Ми повинні ділитися своїми рецептами адміністрування і бути почутими. Переконаний, що кожен із нас відчуває відповідальність не тільки перед колективом суду в якому ми працюємо, але й перед усім українським народом, – поділився враженнями від навчання керівник апарату Апеляційного суду Чернівецької області Іван Сорохан.
Варто відзначити, що план академічної програми складається із чотирьох етапів:
21 березня-1 квітня 2016 року – лекційні заняття в місті Києві;
12 квітня-29 квітня 2016 року – підготовка випускної роботи;
30 квітня-27 травня 2016 року – перевірка випускних робіт;
8 червня 2016 року – вручення сертифікатів про участь у програмі.
Наразі, до 29 квітня 2016 року учасники навчальної програми готують випускні роботи, котрі протягом наступного місяця будуть перевірені та оцінені. Завершиться навчальний курс влітку, 8 червня 2016 року врученням сертифікатів про участь у програмі.
 
Прес-служба
Апеляційного суду Чернівецької області