flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Буковинця засуджено до 7 років в’язниці за вбивство односельчанина

21 березня 2016, 16:26
Апеляційним судом Чернівецької області винесено вирок, щодо буковинця засудженого за умисне вбивство. За скоєння тяжкого злочину суд призначив остаточне покарання – 7 років позбавлення волі.
Трагічний випадок трапився 14 березня 2015 року на території фермерського господарства в смт. Красноїльськ Сторожинецького району Чернівецької області. 44-річний мешканець Сторожинеччини на ґрунті неприязних відносин до смерті забив свого 54-річного односельчанина.
Напередодні розгляду справи апеляційною інстанцією колегія суддів районного суду м. Чернівці призначила йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.
Утім, з рішенням суду буковинець не погодився, тож оскаржив його у вищій інстанції. У апеляційних скаргах він та його захисник просили суд скасувати вирок та закрити кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення, так як він виключно оборонявся від нападу потерпілого і не перевищив меж необхідної оборони.
У підсумку, апеляційний суд Чернівецької області підтвердив, що висновки місцевого суду при призначенні покарання були обґрунтованими, а покарання – справедливим.
 
Прес-служба
Апеляційного суду Чернівецької області