flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжується підготовка помічників суддів та консультантів місцевих судів

21 січня 2016, 11:26
18-22 січня  2016 року  в місті Чернівцях продовжується підготовка помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів областей. Навчання проводить місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України. Наразі підготовку проходять 25 працівників апаратів судів.
Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрія Колотила, Степаниду Підгорну,  Галину Станковську, Валентину Чупікову, Наталію Височанську,  Ігоря  Лисака та суддю Першотравневого районного суду м. Чернівців, кандидата юридичних наук  Аліну Федіну.
Під час підготовки Ігор Лисак  розповість про відстрочення та розстрочення судових витрат, зменшення їх розміру або звільнення від їх оплати,  про розподіл судових витрат між сторонами  та застосування Закону України «Про судовий збір».
Аліна Федіна ознайомить із практикою  організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ,  та проблемами підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, а також проведе комунікаційний практикум. 
Наталія Височанська розгляне зі слухачами практику застосування норм сімейного та цивільного законодавства при вирішенні майнових спорів між  подружжям (колишнім подружжям).
 Галина Станковська зупиниться на розгляді особливостей судового провадження на підставі двох і більше угод, укладених у одному кримінальному провадженні, щодо особи, обвинуваченої у вчиненні двох і більше кримінальних правопорушень, а начальник відділу кадрів Апеляційного суду Чернівецької області Оксана Цепла зверне увагу слухачів на умови та порядок прийняття на службу,  проходження служби в судах.
З повним текстом програми підготовки  помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів можна ознайомитись на 
веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі
«Підготовка».
Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.
 
Джерело: Сайт Національної школи суддів України.