flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Буковині опитають 1400 відвідувачів судів Чернівецької області

17 березня 2015, 15:45
Протягом березня-квітня 2015 року планується опитати не менше 1400 відвідувачів судів Чернівецької області. Про це повідомили на зустрічі з представниками буковинських судів члени ГО Громадсько-консалтингової групи «Партнер». У конференц-залі Апеляційного суду Чернівецької області організатори заходу презентували проект «Опитування громадян щодо задоволеності якістю функціонування судів з допомогою карток громадського звітування».
«Проект спрямований на налагодження ефективного діалогу між судами та організаціями громадянського суспільства з метою покращення адміністрування судів та доступу до них громадян», – відзначив керівник проекту в Чернівецькій області Сергій Адамчук.
Слід зауважити, що метою такого роду заходів є моніторинг якості роботи судів, сприяння їх поліпшенню в Чернівецькій області, а також підвищення громадської довіри до судової системи шляхом об’єктивної оцінки та надання їм відповідного аналітичного матеріалу для розробки рекомендацій.
Як зазначається керівником апарату Апеляційного суду Чернівецької області Іваном Сороханом: «Ця практика вже стала для нашого суду традицією. Ми у 2012 році приймали участь в схожому опитуванні і побачили, що це гарна нагода зважити наявні недоліки в роботі суду. Дізнаючись думку відвідувачів суду ми можемо здійснити внутрішній моніторинг і провести, так звану, роботу над помилками».
За результатами опитувань організаторами проекту буде підготовлено аналітичний звіт, який у серпні 2015 року буде презентовано широкій громадськості на підсумковому круглому столі в місті Чернівцях.
Нагадаємо, що раніше з травня 2012 р. до січня 2013 р. на Буковині вже проводили опитування громадян щодо їх задоволеності якістю функціонування судів з використанням карток громадського звітування в якому приймали участь Апеляційний, Глибоцький районний, Першотравневий та Шевченківський районні у місті Чернівцях суди Чернівецької області.
 
Для довідки:

Проект здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Справедливе правосуддя» громадською організацією «Громадсько-консалтингова група «Партнер».
 
Прес-служба
Апеляційного суду Чернівецької області