flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секретами спілкування суддів зі ЗМІ поділився представник Верховного Суду Великобританії

26 лютого 2015, 15:44
Про це розповів директор з комунікацій  Верховного Суду Великобританії Бенджамін Уілсон учасникам дводенної Міжнародної конференції на тему: «Зміцнення довіри громадськості до судової влади через покращення взаємної комунікації». Конференція пройшла 24-25 лютого у м. Києві, де також взяли участь суддя апеляційного суду Чернівецької області І. Лисак та прес-секретар суду А. Шкуро.
У рамках дводенної програми  25 лютого 2015 року було проведено тренінги окремо для прес-секретарів та суддів  на тему «Зв’язки з громадськістю в судах».
Прес-секретарі обговорили обсяг функцій, які за ними закріплені, долучилися до побудови ефективної комунікації на прикладі конкретного суду, дізналися більше про основні принципи роботи прес-служби в суді.
Суддям дали змогу вдосконалити комунікаційні навички щодо вироблення варіантів ефективного зв’язку з відвідувачами суду, вони також проаналізували можливі варіанти покращення внутрішньої комунікації у суді. 
«Сьогодні перед судом стоїть ціла низка викликів, серед них і питання їх відкритості перед громадськістю. Насправді, такі заходи дають зрозуміти наскільки велике значення має інформаційний супровід про діяльність суду», - поділився враженнями суддя апеляційного суду Чернівецької області Ігор Лисак. «В результаті, мені вдалося вдосконалити загальні правила спілкування судді з представниками ЗМІ, розширити  практичні особливості підготовки до інтерв’ю», - додав суддя.
Разом з тим, американські та британські фахівці поділилися досвідом щодо ведення ефективної кампанії в соцмережах, реагування на непередбачувані і кризові ситуації. Очевидним залишається факт, що саме ці питаня є одним з найважливіших каналів наближення до громадян.
Даний захід відбувся за ініціативою Проекту USAID «Справедливе правосуддя», Ради суддів України та Державної судової адміністрації України. До участі у конференції були запрошені представники судових установ та органів суддівського самоврядування, суддів, працівників апаратів судів. Розповісти про національний досвід роботи судів мали змогу – Керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон, експерти з питань зв’язків з громадськістю в судах зі Сполучених Штатів Америки, зокрема, заступник Виконавчого Директора Управління Судової Адміністрації Верховного Суду Штату Індіана (США) Девід Ремондіні, фахівець із зв’язків з громадськістю Консультаційної Місії Європейського Союзу Віктор Ройтер та інші.
Обрана тема конференції та тренінгів послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики та налагодити комунікацію між представниками судів різних областей України. 

 
Прес-служба
Апеляційного суду Чернівецької області