flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За умисне вбивство співмешканця засуджено чернівчанку

24 жовтня 2018, 13:39

За повідомленням Шевченківського районного суду м. Чернівці

 

    Шевченківський районний суд м. Чернівці розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження відносно 50-річної чернівчанки, яку обвинувачено за ч.1 ст. 115 (Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) Кримінального Кодексу України.

     Встановлено, що трагедія трапилася у м. Чернівці в травні 2017 року. Обвинувачена, перебуваючи у квартирі свого співмешканця, де періодично і проживала, розпиваючи разом із ним алкогольні напої, на грунті раптово виниклого словесного конфлікту, взяла зі столу кухонний ніж і нанесла потерпілому удар в область серця, після чого покинула місце скоєння злочину. Лише на наступний день, повернувшись у квартиру цивільного чоловіка, жінка викликала медиків. Втім, для 50-річного потерпілого поранення виявилось смертельним – чоловік помер від об’ємної внутрішньої кровотечі.

     При призначенні обвинуваченій покарання суд врахував тяжкість вчиненого нею злочину, а саме те, що він належить до категорії особливо тяжких, а також те, що потерпілий періодично бив підсудну, що підтвердили висновки експерта. Така неправомірна поведінка останнього визнана судом обставиною, що зменшує суспільну небезпечність вчиненого обвинуваченою злочину і пом’якшує покарання винної.

    Колегія суддів Шевченківського районного суду м. Чернівці, визнала
обвинувачену винною за ч.1 ст. 115 (Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) Кримінального Кодексу України та призначила їй покарання у виді 7 років позбавлення волі.

 

 

 

Прес-служба

апеляційного суду Чернівецької області