flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

П’яного водія, який спричинив смертельну ДТП в Чернівцях, засуджено до 4 років позбавлення волі

12 жовтня 2018, 09:38

    Садгірський районний суд Чернівецької області засудив до чотирьох років позбавлення волі 29-річного чернівчанина, який будучи на підпитку здійснив дорожньо-транспортну пригоду, у результаті якої одна людина загинула, інша потрапила до лікарні.

    Подія сталася в листопаді 2014 року, підсудний перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи технічно-справним автомобілем марки «Seat Ibiza» по вулиці М. Торези (Я. Мудрого) у м. Черніці, не врахувавши дорожньої обстановки та не вибравши безпечної швидкості руху, здійснив виїзд на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із автомобілем марки «BMW-520». В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля марки «BMW-520» загинув, а пасажир, його син, отримав важкі тілесні ушкодження. Через декілька днів після вчинення злочину, з метою ухилення від відповідальності, обвинувачений виїхав за кордон (до Іспанії), в результаті чого був оголошений у розшук, однак згодом його було екстрадійовано на територію України.

   Садгірський районний суд Чернівецької області всебічно, дослідивши всі обставини кримінального провадження, дійшов до переконливого висновку, що вина підсудного у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть одного з потерпілих, а також заподіяло тяжкі тілесні ушкодження іншому потерпілому) – доведена повністю. Суд призначив винному покарання у виді 4 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки, а також стягнув з нього на користь сім’ї потерпілих кошти в рахунок відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

 

 

 

Прес-служба

апеляційного суду Чернівецької області