flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Забезпечення принципу гендерної рівності при здійсненні правосуддя

03 жовтня 2018, 08:50

   28 вересня 2018 в місті Чернівцях місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з громадською організацією «Центр Жіночі перспективи» проводиться  періодичне навчання суддів (жінок) місцевих судів та  Апеляційного суду Чернівецької області  з метою  підвищення рівня їхньої  кваліфікації на семінарі на тему: «Жіноче лідерство та професійна ефективність».

   У заході взяли участь 14 суддів (жінок), серед них судді апеляційного суду Чернівецької області – Литвинюк Ірина Миколаївна та Дембіцька Олена Олександрівна.

 

   Вітальними промовами відкрили семінар директор Чернівецького регіонального відділення, суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Анатолій Петрович Огородник та заступниця голови “Центру «Жіночі перспективи» Марта  Степанівна Чумало.

   Заступниця голови “Центру «Жіночі перспективи»  Марта Степанівна Чумало, яку було запрошено для проведення періодичного навчання, розпочала захід із знайомства з учасницями  та з  вправи «Розіжми кулак».

  Слухачки працювали у створених малих групах, де обговорювали особливості міжособистісних комунікацій, емоцій, кризових ситуацій  де представники кожної з цих груп висвітлили свої узагальнені бачення та підходи.

   Цікавим  та жвавим  відбулося обговорення і принципів  ґендерної рівності.

   Більше того, програмою семінару було передбачено і обговорення профілактики вигорання та конфліктів у професійному середовищі.

 

Джерело: НШС У                     

 

 

Прес-служба

апеляційного суду Чернівецької області