flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося офіційне відкриття спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді

28 серпня 2018, 09:48

 

 27 серпня 2018 року Національна школа суддів України розпочала спеціальну підготовку кандидатів на посаду судді. Спецпідготовка 381 кандидата на посаду судді стартувала в шести регіонах України: у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі та Чернівцях.

  У Чернівцях урочисту частину розпочали  відео-трансляцією з Києва, де ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, член Вищої ради правосуддя Наталя Волковицька, заступник Голови Вищої кваліфікаційного комісії суддів України Станіслав Щотка, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка  Олександр Рожко привітали майбутніх суддів з початком нелегкого шляху навчання та побажали успіху в оволодінні непростими знаннями та навичками.

 

 

  Участь у регіональному заході приймали Мазурок В.А. – проректор НШС України, Колотило О.О. та Височанська Н.К. – судді апеляційного суду Чернівецької області, Желік Б.Є. – голова господарського суду Чернівецької області, Брезіна Т.М. – голова Чернівецького окружного адміністративного суду, Гончарук Ю.Г. – начальник ТУ ДСА в Чернівецькій області, Огородник А.П. – директор Чернівецького регіонального відділення НШСУ та ін.

   З вступним словом, під час відкриття регіонального заходу, виступив проректор НШС України Володимир Антонович Мазурок, який привітав з початком нелегкого шляху 16-х кандидатів на посаду судді, які будуть проходити навчання саме у Чернівцях. При цьому наголосив, що це визначна подія для Буковини, адже таке навчання тут відбувається вперше.

  Підготовку майбутніх суддів проводитимуть близько 500 тренерів - висококваліфіковані юристи – судді. Загалом вікова категорія майбутніх суддів доволі різноманітна, як зазначив Володимир Антонович: «це прекрасне поєднання молодості  і досвіду».

  Як тренери, з вітальним словом, виступили і судді апеляційного суду Чернівецької області: Колотило Онуфрій Олександрович та Височанська Наталія Казимирівна. Судді відзначили, що дане навчання – це чудова нагода отримати цінні знання та навички, які стануть корисними під час подальшої професійної діяльності.

   По завершенню заходу усі учасники обмінялися власними думками, побажали один одному терпіння, наснаги та професійного успіху.

 

Джерело: НШС України

 

Прес-служба

апеляційного суду Чернівецької області