flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У чернівецькій гімназії № 4 за участі представників апеляційного суду чернівецької області відбувся тематичний захід «подорож у світ юридичних професій»

19 травня 2018, 11:40

   16 травня 2018 року у чернівецькій гімназії № 4, для учнів 9 класів було проведено відкритий урок на тему: «Подорож у світ юридичних професій». Участь у заході приймали учні 9 класів та представники від апеляційного суду Чернівецької області, Прокуратури Чернівецької області, Національної поліції та Одеської юридичної академії.

  Мета заходу: дати учням уявлення про окремі юридичні професії, основні повноваження судді, слідчого, прокурора та представників інших юридичних професій, ознайомити з вимогами, яким мають відповідати особи, що збираються працювати в галузі права, навчальними закладами, які здійснюють підготовку юристів; формувати навички аналізу життєвих ситуацій  з точки зору доцільності звернення по допомогу до представників юридичних професій.

Від апеляційного суду Чернівецької області участь у заходу приймав помічник судді Брензило Віталій Вікторович. Який ознайомив учнів із загальними засадами судочинства в Україні, судовою системою України, пояснив відмінність господарських судів від загальних, порядок обрання на посаду судді та сучасні технології дистанційних судових засідань в режимі відео конференцій, відповів на всі запитання, які цікавили учнів.

Учням було презентовано професії слідчого, судді, адвоката, прокурора, нотаріуса та поліцейського. Водночас учні самостійно підготували інформативні доповіді, які характеризували дані посади.

  В ході цікавого діалогу учасники в повній мірі ознайомилися з особливостями юридичних професій, набули корисного досвіту, отримали багато важливої і цікавої інформації та ряд позитивних емоцій.

 

Прес-служба, апеляційного суду

Чернівецької області