flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За розбещення неповнолітньої засуджено 51-річного буковинця

15 березня 2018, 13:54

   13 березня 2018 р. апеляційний суд Чернівецької області засудив до двох років позбавлення волі 51-річного уродженця села Чагор, Глибоцького району Чернівецької області за розбещення 8 річної дитини.

   Як встановлено районним судом та перевірено апеляційною інстанцією обвинувачений, який приходився потерпілій нерідним дідусем, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, з метою задоволення власної статевої пристрасті, увійшов до приміщення кухні, в той момент коли туди зайшла малолітня потерпіла, використавши її безпорадний стан, вчинив з нею розпусні дії.

   Більше того, чоловік добре усвідомлюючи значення і суспільно-небезпечний характер власних дій, направлених на порушення нормального фізичного, психічного та соціального розвитку малолітньої дитини, яка в силу свого віку не могла правильно оцінити його дії, у період з літа 2016 – по січень 2017 рр. продовжував вчиняти з нею аналогічні злочини. Внаслідок таких дій потерпіла отримала сильну морально-психологічну травму та потребувала тривалого лікування у психолога.

  Врахувавши беззаперечні факти та встановлені обставини справи, суд І інстанції визнав обвинуваченого винним за ч.2 ст. 156 КК України (розбещення неповнолітніх …вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку) та призначив покарання у виді 2 років позбавлення волі. З цим рішенням захисник обвинуваченого не погодився та подав апеляційну скаргу.

   Втім, на переконання колегії суддів апеляційного суду Чернівецької області, докази, дослідженні судом першої інстанції, та перевірені під час апеляційного перегляду, є достатніми, та свідчать про те, що перевиховання обвинуваченого не можливе  без ізоляції його від суспільства.

   А тому, ухвалою суду, від 13 березня 2018 року, апеляційну скаргу  захисника підсудного залишено без задоволення,  а вирок районного суду – без змін.

 

 

Прес-служба,

апеляційного суду Чернівецької області