flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду взяв участь в обговоренні актуальних новацій процесуального законодавства України

14 лютого 2018, 08:30

   9 лютого 2018 року в місті Хмельницькому Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України  з метою  підвищення рівня  кваліфікації суддів місцевих та апеляційних судів проведено семінар на тему: «Запровадження процесуальних новел у цивільному та кримінальному судочинстві».

   Активну участь в обговорені актуальних питань у запровадженні процесуальних новел у цивільному та кримінальному судочинстві взяв голова апеляційного суду Чернівецької області Марчук Валерій Трохимович.

   Відкриваючи семінар,  директор  Чернівецького регіонального відділення  Анатолій Огородник та голова Апеляційного суду  Хмельницької області, кандидат юридичних наук Анатолій Марцинкевич наголосили, що  вже сьогодні є нагальна необхідність вивчати та обговорювати основні концептуальні засади нового процесуального законодавства України.

  Вітальними промовами до учасників заходу звернулись суддя, заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду Валентина Щепоткіна, заступник  начальника  відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, суддя   Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений  юрист України  Галина  Юровська, член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, адвокат, заслужений юрист України,  доктор  юридичних наук   Павло Луцюк.

  У своїх виступах  викладачі звернули увагу на актуальність  семінару цієї тематики, висловили  вдячність учасникам за їхню готовність здобувати нові професійні знання.

  Семінар розпочав Павло Луцюк, який розкрив та обговорив з учасниками проблемні питання щодо кваліфікаційного оцінювання суддів, відрядження і переведення суддів, а також конкурсні процедури в судах.

  Валентина Щепоткіна зосередила увагу на змінах кримінального процесуального законодавства та на процесуальних механізмах виконання завдань у кримінальному судочинстві.

  Про актуальні  питання  щодо основних новацій цивільного процесу розповіла  Галина  Юровська.

   Після закінчення семінару учасники поділилися враженнями та висловили  свої побажання та пропозиції.

 

Джерело: НШСУ.

 

 Прес-служба,

апеляційного суду Чернівецької області