flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виправдав буковинця, якого обвинувачували у викраденні авто

22 серпня 2017, 09:01

   Апеляційний суд Чернівецької області залишив у силі виправдувальний вирок суду першої інстанції, відносно 35-річного жителя Кіцманського району Чернівецької області, якого обвинувачено за ст. 289 ч.1 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом), не задовольнивши апеляційні скарги прокурора та представника потерпілого.

  Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду Чернівецької області.

  Органом досудового розслідування чоловік обвинувачувався у тому, що він, в нічний час, 7 листопада 2016 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, незаконно заволодів легковим автомобілем марки "Опель Вектра", та рухаючись по вулиці Миколайчука села Брусниця Кіцманського району Чернівецької області, не впорався з керуванням здійснивши дорожньо-транспортну пригоду, допустивши зіткнення автомобіля з огорожею домогосподарства №12, таким чином завдав матеріальної шкоди на суму більше 50 тис. гривень.

  В ході розгляду справи, достатніх доказів для доведення винуватості чоловіка не встановлено. Адже, ані потерпілий, ані свідки достеменно не бачили хто саме заволодів транспортним засобом, а працівниками поліції протоколу про виявлення та вилучення в обвинуваченого ключів від автомобіля складено не було. Розслідування його на предмет наявності тілесних ушкоджень у зв’язку з дорожньо-транспортною пригодою не проведено, зважаючи на те, що від отриманих в наслідок ДТП пошкоджень, автомобіль відновленню не підлягає. Більше того, ряд експертиз встановили, що виявлені в салоні авто сліди пальців рук та крові не належать обвинуваченому.

 

  Джерело: Молодий Буковинець