flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Буковині неповнолітній разом із трьома раніше судимими особами вчинив близько 9 крадіжок

31 березня 2016, 12:32
Злочинність неповнолітніх завжди була і залишається актуальною правовою та суспільною проблемою. Неповнолітні – одна з найбільш кримінально-уражених верств населення, а тому запобігання підлітковій злочинності має бути пріоритетним для правоохоронної системи. На сьогодні проблема злочинності серед неповнолітніх стає дедалі актуальнішою.
За інформацією прес-служби Апеляційного суду Чернівецької області, найбільша кількість злочинів, які вчиняються саме неповнолітніми – це крадіжки, грабежі та хуліганство. Почастішали випадки викрадення автомобілів, нанесення тілесних ушкоджень, а також злочинів пов’язаних з наркотиками.
В основному неповнолітні вчиняють злочини у групі з іншими неповнолітніми, а також у групі із дорослими злочинцями. 
Нещодавно, апеляційним судом було розглянуто кримінальне провадження, де неповнолітній разом із трьома іншими особами (двоє раніше судимі, а один притягувався вперше) вчинили близько 9 крадіжок, 3 з яких – неповнолітній вчинив самостійно. Більшість злочинів були вчинені групою осіб та навіть поєднані із проникненням до чужих будинків та магазинів.
Крім цього, також було розглянуто кримінальне провадження щодо неповнолітньої, яка вчинила дві крадіжки за аналогічних обставин. Така дівчина вже неодноразово притягувалася до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок, зокрема у 2012, 2013, 2014 роках.
Практика свідчить, що навіть застосування до неповнолітніх відповідних заходів соціального впливу, а також покарання у виді позбавлення волі не в повній мірі допомагає позитивно вплинути на їх повернення до нормального життя в суспільстві.
Тривожним є і те, що серед неповнолітніх є навіть рецидивісти.
 
Джерело: БукІнфо.