flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Алеляційний суд б'є тривогу: У Чернівецькій області почастішали випадки шахрайства

19 лютого 2016, 12:31
Статтею 41 Конституції України передбачено: «Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю… Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним».
Однак на сьогоднішній день, почастішали випадки позбавлення власності громадян шляхом обману чи зловживання довірою.
Такий вид незаконних дій знайшов своє відображення у Кримінальному кодексі України, який передбачає кримінальну відповідальність у статті 190 за заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство).
Cамі шахраї знаходять все більш винахідливіші способи для заволодіння чужим майном.
Незважаючи на неодноразові застереження громадськості, правоохоронних органів та преси безпечні громадяни продовжують мимоволі потрапляти у пастки злочинців.
Так, апеляційним судом Чернівецької області все частіше розглядаються кримінальні провадження щодо шахраїв.
Зокрема, нещодавно розглянуто кримінальне провадження, згідно якого мешканець Сторожинецького району Чернівецької області, ввійшовши в довіру до потерпілої та зловживаючи цим, під приводом працевлаштування її сина до відповідної установи, ввівши матір в оману щодо необхідності дачі хабара, заволодів грошима останньої. Після чого, не виконавши обіцяних дій зник.
Схожі дії вчинив і засуджений мешканець Новоселицького району Чернівецької області, який під приводом працевлаштування, увійшов в довіру до потерпілого, після чого шляхом обману та зловживання довірою заволодів грошовими коштами останнього.
Засуджений апеляційним судом Чернівецької області мешканець Кіцманського району Чернівецької області, шахрайським шляхом заволодів грошима потерпілого задля вирішення його побутових питань.
Разом з тим, судами Чернівецької області, розглянуто і інші схожі кримінальні провадження, та за результатами їх розгляду були винесені відповідні судові рішення, якими винуватих осіб притягнуто до кримінальної відповідальності.
Така негативна динаміка викликає певну стурбованість та необхідність вчинення активних дій з приводу припинення такого роду незаконних дій.
Тож, апеляційний суд закликає усіх громадян бути обачними та не проявляти безпечність щодо невідомих їм осіб, які пропонуючи свою допомогу, можуть ще більше зашкодити та скористатися цим для своєї вигоди.
Будьте обачними!
 
Джерело: БукІнфо.