flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Конкурс на посади суддів Верховного суду

15 лютого 2017, 12:30
З 6 по 10 лютого 2017 року колегії Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розглядали результати спеціальної перевірки кандидатів на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду та вирішували питання допуску кандидатів до наступного етапу конкурсу – кваліфікаційного оцінювання, що складатиметься з анонімного письмового тестування та практичного завдання.
Таким чином, до складення кваліфікаційного оцінювання ВККСУ допустила 630 кандидатів.Зокрема, від Чернівецької області до участі в кваліфікаційному оцінюванні Комісією допущенні судді Апеляційного суду Чернівецької області: Колотило Онуфрій Олександрович, Лисак Ігор Никодимович, Станковська Галина Адольфівна, Давній Віталій Пилипович та суддя у відставці Попов Григорій Георгійович.
Голова Комісії також наголосив, що конкурс до Верховного Суду – це безпрецедентна подія не лише для вітчизняної судової системи, але й для світової практики, та запевнив, що Комісія робить все можливе, щоб провести конкурс на максимально високому рівні, включаючи публічність всіх його етапів. «Суддями Верховного Суду стануть лише ті кандидати, які наберуть максимальний бал за результатами відкритого конкурсу. За його процесом слідкує громадськість, ЗМІ та міжнародні спостерігачі. Ми зробимо все можливе, щоб провести його на гідному рівні», – сказав Сергій Юрійович Козьяков.
 
Джерело: Рада суддів України.