flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майстра лісу та по сумісництву голову Глибоцького районного відділення ГО «Антикорупційна комісія народної ради Чернівецької області» засуджено до 4,1 років позбавлення волі з конфіскацією майна

14 лютого 2017, 08:46
       Апеляційний суд Чернівецької області розглянув кримінальне провадження відносно майстра лісу  Верхньопетрівецького лісництва та по сумісництву голови районного відділення Громадської організації (ГО), яка діє у сфері запобігання та протидії корупції, який будучи службовою особою, упродовж 2014р. – 2015р., вчинив ряд умисних, корисливих злочинів, а саме:  одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави; підбурювання до надання службовій особі неправомірної вигоди; шахрайства (заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою); замах на надання неправомірної вигоди службовій особі.
 
Встановлено, що обвинувачений, будучи головою районного відділення Громадської організації: «Антикорупційна комісія народної ради Чернівецької області» створив спеціальну комісію, яка начебто була уповноважена перевіряти пилорами на предмет дотримання ними чинного лісового законодавства України. Разом з цим чоловік неодноразово зазначив, що проводить перевірку всіх пилорам в зоні обслуговування лісництва і за наслідками перевірок більша частина пилорам буде закрита. А працювати залишаться лише ті пилорами, власники яких будуть підтримувати хороші стосунки з ним, працювати на його умовах, тобто на таких, від яких він буде одержувати прибуток. На випадок, якщо власник пилорами відмовиться від таких умов, обвинувачений, використовуючи свій вплив, авторитет, зв’язки з вищими службовими особами області та можливістю антикорупційної перевірки, застосує всіх можливих заходів для перешкоджання у виписці лісодеревини і зайнятті лісопереробною діяльністю.
Реалізуючи свій злочинний умисл, обвинувачений змусив власників пилорам дати йому неправомірну вигоду на загальну суму 45 000 грн.,
Беручи до уваги беззаперечні факти, Апеляційний суд Чернівецької області підтримав вирок Шевченківського районного суду міста Чернівці, яким засуджено винного до покарання у вигляді чотирьох років одного місяця позбавлення волі, з конфіскацією майна (крім житла) та спеціальною конфіскацією грошових коштів в сумі 31 тис. грн.
Після проголошення ухвали апеляційного суду, обвинуваченого було взято під варту із зали суду.
 
 
 
Прес-служба
 Апеляційного суду Чернівецької області