flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У роботі ХIV позачергового з’їзду суддів України візьмуть участь 313 делегатів від місцевих та апеляційних загальних судів

26 січня 2017, 16:23
 Це рішення було прийнято на засіданні в Раді суддів України. Збори суддів вищих спеціалізованих судів та Пленум Верховного Суду зі своїми делегатами ще визначатимуться. Інформація про делегатів має надійти до Ради суддів України до 24 лютого 2017 року. Сам з’їзд призначено на 14-15 березня 2017 року.
Під час засідання було затверджено склад Організаційних комітетів у кожній області, Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі, а також роз’яснено деякі проблемні питання, які виникатимуть при обранні делегатів на спільні збори суддів місцевих загальних судів, а також делегатів на з’їзд суддів України. Останні, зокрема, пов’язані з тим, що в Україні майже у третині судів працюють по одному чи два судді, що значно ускладнює процедуру голосування, але ніяк не позбавляє права участі суддів у загальних зборах суддів.
Окрім цього члени ради суддів обговорили питання, пов’язані із дотримання рівності суддів при виплаті суддівської винагороди, вихідною допомогою для суддів, визначенням коефіцієнтів нарахувань базових окладів суддів в залежності від кількості населення у населеному пункті, де розташовується суд та базових показників заробітної плати. Остаточні рішення Ради суддів України із зазначених питань планується обговорити і прийняти на наступному засіданні.
 
Про це повідомляє прес-центр судової влади.