flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 2 років та 6 місяців засуджено чоловіка, який будучи на підпитку вибив око своєму товаришу

27 березня 2018, 16:28

   Апеляційний суд Чернівецької області розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження відносно 39-річного уродженця села Кострижівка, Заставнівського району Чернівецької області, якого обвинувачено за ч. 1 ст.121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, психічну хворобу або інший розлад здоров’я).

   Як встановлено районним судом та перевірено апеляційною інстанцією обвинувачений, перебував у будинку потерпілого, розпиваючи разом з ним алкогольні напої, на ґрунті раптового словесного конфлікту, завдав останньому сильний удар кулаком у ділянку обличчя, внаслідок чого потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.

   Судом І інстанції чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки. Втім, з рішенням суду, сторона захисту не погодилася та подала апеляційну скаргу.

   При апеляційному перегляді справи, колегією суддів апеляційного суду Чернівецької області були враховані всі факти та обставини справи, в тому числі і дані про особу обвинуваченого. Зокрема те, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння умисних злочинів, в тому числі проти життя та здоров’я особи. Більше того йому уже призначалося покарання з випробування, однак він належних висновків для себе не зробив та після закінчення іспитового строку на шлях виправлення не став, а вчинив новий умисний тяжкий злочин аналогічного характеру.

   А тому, вироком апеляційного суду Чернівецької області від 20 березня 2018 року, обвинуваченого визнано винним за ч. 1 ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, психічну хворобу або інший розлад здоров’я) із застосуванням ст. 69 КК України (призначення більш м’якого покарання, а ніж передбачено законом) та призначено йому покарання у виді 2 років та 6 місяців позбавлення волі, із взяттям підсудного під варту з зали суду негайно!

 

 

Прес-служба,

апеляційного суду Чернівецької області