flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Чернівцях відбувся перший регіональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього»

24 травня 2017, 11:16

  22 травня 2017 року відбувся перший загальнонаціональний та регіональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього», участь в якому приймали: голови судів, судді-спікери та прес-секретарі судів Чернівецької області.

  Делегатами на захід від апеляційного суду Чернівецької області були: Міцней В.Ф. – заступник голови суду; Петлюк В.І. та Лисак І.Н. – судді-спікери та Рокецька Х.Т. – прес-секретар суду.

  Метою заходу є – запровадження щорічного загальнонаціонального форуму для обговорення нагальних проблем взаємодії судів та ЗМІ, спільного вироблення, схвалення та впровадження правил співпраці, що ґрунтуються на взаємній підтримці незалежності судової влади та праві на свободу вираження. Також метою форуму є створення постійно діючого Комітету взаємодії судів та ЗМІ для оперативного реагування на виклики комунікації.

  Під час форуму обговорювалися проблемні питання взаємодії журналістів та судів, особливості доступу до судової інформації, ознайомлено присутніх із вітчизняним та зарубіжним досвідом, налагодження комунікації між судами та ЗМІ. 

  Форум відбувався у формі лекцій-диспутів та обговорень, які включали важливі питання ефективності взаємодії судів та журналістів, детально висвітлено питання про роль прес-секретаря та судді-спікера у налагодженні комунікації зі ЗМІ. Після завершення форуму було проведено інтерактивне опитування, яке дало змогу оцінити перспективи комунікаційної взаємодії  судів та ЗМІ. За його результатами близько 57% опитаних суддів та журналістів сподіваються та готові до активної співпраці.

  За підсумками форуму створено робочі групи із представників ЗМІ та суддів для вироблення спільних правил їх взаємодії. Адже і судді, і журналісти мають не тільки усвідомити важливість такої співпраці, а й самі до неї прагнути.

  Захід відбувся в режимі відеоконференцзв’язку  на базі ТУ ДСА в Чернівецькій області. За підтримки Апеляційного суду Чернівецької області, Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України, Територіального управління Державної судової адміністрації, Спілки журналістів Чернівецької області, тощо.

  Його інформаційними партнерами стали: газети «Погляд», «Буковина», «Буковинське віче», «Молодий буковинець», «Ва-банк», телерадіокомпанія «Буковина», телеканали «ТВА» та «Чернівецький промінь»,  інформаційний сайт Buknews.

 

 

      

 

 

 Прес- служба

Апеляційного суду Чернівецької області