flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звернення голови апеляційного суду Чернівецької області Миколи Олійника до суддів Буковини

05 березня 2014, 13:07
Ваша Честь!
 
Україну спіткала трагедія – загинули десятки людей і це непоправне горе болем відгукнулося у серці кожного з нас. Висловлюємо глибокий сум і щирі співчуття з приводу трагічної загибелі наших співвітчизників. Їхні імена назавжди залишаться в пам’яті кожного.
У цей непростий час у період змін у суспільно-політичному житті нашої держави суди були і є легітимними органами, що єдині здійснюють правосуддя. Статус судді в реаліях сьогодення вимагає від нас, професійних суддів, максимальної зібраності, виваженості, стриманості, стійкості та розсудливості.
Самостійність суду, його незалежність і безсторонність, принципи законності, справедливості та верховенства права при ухваленні судових рішень були і є основними гарантіями захисту конституційних прав людини і громадянина. Нині це набуває особливо важливого значення.
Звертаюсь до представників суддівського корпусу Буковини, незалежно від рівня і юрисдикції суду та закликаю забезпечити стабільну роботу судів, адже своєчасний, справедливий та неупереджений розгляд справ суддями, які керуються Конституцією України та прийнятими Верховною Радою України законами України – запорука суспільного правопорядку.
Упевнений, що поведінка суддів, як носіїв судової влади, повинна бути позбавлена емоцій, а ваша стабільна робота поєднана з неухильним додержанням основоположних принципів здійснення правосуддя, сприятиме подоланню кризових явищ у суспільстві правовим шляхом з формуванням довіри до державної влади, зокрема й судової.
 
Голова суду Микола Олійник
 
Джерело: Закон і Бізнес.